BOSTANCI EV SAHİĞLİĞİNDE BAŞKANLAR BİR ARAYA GELDİ

Gündem - Haziran 8, 2024 10:20 pm

Kurban Bayramı öncesi Kocaeli Veteriner Hekimler Oda Başkanı Mehmet Bostancı ev sahipliğinde tarım ve hayvancılıkla ilgili birlik Başkanları Kocaeli’de ile bir araya geldi.

Tarım ve Hayvancılık Birlik Başkanları Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı’nın ev sahiplinde bir araya geldi. Toplantıya Kocaeli Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası Başkanı İsmail Şalgam, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Çakır, Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Tayfun Sönmez, Süt Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Yılman, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yılmaz katıldı. Toplantıda kurbanlık hayvan fiyatları, kurbanlık hayvan kriterleri, Kocaeli tarımı, hayvancılık politikaları ve tarımın geleceğine dair konularda görüş alışverişinde bulunuldular.

Toplantı sonrası;2024 yılı Kurban Bayramında kurbanlık satışı canlı TL/KG ücretleri tavsiye fiyatı açıklandı.

Tarım ve Hayvancılık Birlik Başkanları Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı’nın ev sahiplinde bir araya geldi. Toplantıya Kocaeli Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası Başkanı İsmail Şalgam, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Çakır, Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Tayfun Sönmez, Süt Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Yılman, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yılmaz katıldı.

“DENGE GÖZETİLDİ”
Başkanlar adına açıklama yapan Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı, “Kocaeli İli sınırları içinde üreticilerin 2024 yılı Kurban Bayramında kurbanlık satışı canlı TL/KG ücretlerinin belirlenmesi için Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası ev sahipliğinde Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı,Veteriner Hekimler Odası Başkanı, İzmit Ziraat Odası Başkanı, Süt Üreticileri Birliği Başkanı, Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası Başkanı, Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kocaeli Veteriner Hekimler Odası Toplantı salonunda saat 14.00 da toplanarak aşağıdaki tavsiye niteliğindeki kararlar alınmıştır. Yapılan toplantıda tavsiye niteliğinde kararlar alınırken; artan üretim maliyetleri hesap edilmiş ve ülke hayvancılığının sürdürebilirliği de göz önüne alınmıştır. Ayrıca çevre illerde ve yerel üreticiler de haberleşip üretici ve tüketici arasındaki denge gözetilmiştir” dedi.

2024 YILI KURBANLIK CANLI KG/TL
TOSUN : 270 TL/KG
DÜVE (DAMIZLIK DEĞERİ OLMAYAN): 250 TL/KG
İNEK (DAMIZLIK DEĞERİ OLMAYAN) : 230 TL/KG
TOKLU : 300 TL/KG
İĞDİŞ : 260 TL/KG
KOYUN DİŞİ (DAMIZLIK DEĞERİ OLMAYAN) : 240 TL/KG
KEÇİ DİŞİ (DAMIZLIK DEĞERİ OLMAYAN) :240 TL/KG

BENZER HABERLER